Над 1300 души са загиналите в Турция и Сирия след земетресението с

...
Над 1300 души са загиналите в Турция и Сирия след земетресението с
Коментари Харесай

Българските доброволци вече помагат на Турция

Над 1300 души са загиналите в Турция и Сирия след земетресението с магнитуд 7.8 по Рихтер, покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран. Броят на ранените доближи 639.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

Национална асоциация на доброволците в Република България изпраща екип от 20 доброволци на помощ в Турция. Групата се състои от подготвени и подготвени експерти за търсене и избавяне и оказване на първа помощ.

Това оповестиха от  НАДРБ  в своята публична фейсбук страница.

https://navrb.bg/ НАДРБ изпраща екип от 20 доброволци на помощ в Турция. Групата се състои от подготвени и подготвени...
Posted by on 
В поста още прибавиха, че имат незабавна потребност от средства, с цел да осигурим гориво, консумативи, лекарства и други неща от първа нужда, с които доброволците да бъдат по-ефективни на терен и най-много да осигурят тяхната лична сигурност.

Част от тях са изпратени от  Аварийно Спасяване Пловдив.

 

10 индивида от екипите ни в Пловдив и София потеглят на следващия ден рано сутринта за земетресението в Турция. Те ще бъдат част от...
Posted by on 
Как да дарите или помогнете може да разберете от .

В изявление за Дарик Радио министърът на защитата Димитър Стоянов пък разгласи, че модул от 58 чиновници на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” също се приготвя да замине за Турция. Те ще окажат помощ на в справяне с последствията в югоизточната част на страната. 

В състава на модула ще влязат до 20 единици техника, както и нужното избавително съоръжение.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпраща екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, с цел да вземат участие в избавителните действия в Турция, оповестиха от общината. Транспортът ще се обезпечи от българските Военновъздушни сили, а дейностите му ще бъдат координирани от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. 

Във Facebook хората към този момент призозават за помощ с постове, в които търсят дарения или всичко, което можед а бъде от изгода. 

Зов за помощ! Тази нощ прилежаща Турция е изумена от най-силното земетресение от 100 (100) години насам... 7,4 по Рихтер...
Posted by on 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР